30 de gener Dia Escolar de la No violència i la Pau

movil_rosado_del_espiral_de_la_grua_del_origami_de_tarjeta-r1f87006f65654508a23ea0ee7afaaffb_xvuak_8byvr_324

LA GRUA PER LA PAU

El 6 d’agost de 1945, els Estats Units van llençar una bomba atòmica a Hiroshima, al Japó. En pocs minuts, més de 200.000 persones van morir a causa de l’explosió.
Sadako Sasaki només tenia dos anys quan la bomba va caure a la seva ciutat. Era una nena feliç i plena d’energia i semblava que no l’havia afectat l’explosió, però nou anys després se li va detectar leucèmia, una malaltia causada per la irradiació de la bomba. Quan estava a l’hospital una amiga seva li va portar una grua de paper i li va explicar la història de la grua. Els japonesos creuen que la grua viu mil anys. Si una persona malalta fa mil grues de paper, els déus li concediran el desig de millorar-se. Aquesta història va fer augmentar l’esperança a Sadako i es va posar a fer grues de paper amb molt d’entusiasme.
Lamentablement la Sadako va morir l’octubre de 1955, després d’haver fet 644 grues de paper. Els amics i companys de Sadako van continuar la seva missió i van fer la resta fins a arribar a les mil grues. Amb l’esperança que es pogués evitar la guerra en el futur, els nens van ajuntar diners per a construir un monument a Sadako i a les grues.
Ara hi ha una estàtua d’una nena sostenint una grua daurada amb els seus braços oberts al Parc de la Pau a Hiroshima. Cada any gent de tot el món fa grues de paper i les envia a Hiroshima. El 6 d’agost és el Dia de la Pau a Hiroshima i els nens de la ciutat pengen les grues al monument amb l’esperança de transmetre aquest missatge a tot el món: “Aquest és el nostre plor. Aquesta és la nostra oració. Pau al món”

Aquesta història ens ha emocionat tant què engüany per a celebrar el dia de la Pau anem a construïr 1000 grues d’origami.

Açí teniu les instruccións en una fitxa i un video.

grua-de-paper_Página_2

Si vos resulta dificil probeu amb aquesta colometa.

Un comentario en “30 de gener Dia Escolar de la No violència i la Pau”

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s